info@toepimelitiriomas.gr   |   Social       

Μήνυμα Π.Παντελή - Ηλ.Χατζηγεωργίου για τις εκλογές στο ΕΕΑ

Δημοσιεύτηκε : 01-12-2017

Χατζηγεωργίου Παντελής

Οι δυσκολίες των τελευταίων ετών είναι σε όλους μας γνωστές. Υπέρογκη και άδικη φορολόγηση με φόρους έμμεσους και άμεσους, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό που μαζί με την πολύ υψηλή ανεργία δημιουργούν ένα κοκτέιλ εκρηκτικό.

Η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι η πολυπόθητη ανάπτυξη που πολλοί την υπόσχονται αλλά δεν έρχεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάπτυξη όταν έρθει πραγματικά θα πρέπει να μας βρει με ανοιχτές επιχειρήσεις, με επιχειρήσεις που μπορούν να πατούν δυνατά στα πόδια τους, να δίνουν εργασία στον κόσμο, να μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να στηρίζουν την μικρή οικονομία που κινείτε γύρω από αυτές.

Την ανάπτυξη θα την φέρουν οι ίδιες οι ανοιχτές επιχειρήσεις…

Το 2011 ο σημερινός Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου μαζί με μια ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών ίδρυσαν τον συνδυασμό «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ».

Γνώμονας και κεντρική ιδέα της προσπάθειας ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σαν επίσημος θεσμός και σύμβουλος της Πολιτείας, να στέκεται δίπλα στην μικρομεσαία επιχείρηση, στον επαγγελματία, να τον στηρίζει να προωθεί την Ελληνική επιχειρηματικότητα σε πείσμα των καιρών και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Όλοι στον συνδυασμό γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες μπορούν να στηρίξουν την Ελληνική οικονομία, να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη, να διατηρήσουν και να δώσουν νέες θέσεις εργασίας. Άλλωστε, η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα κράτησε την χώρα στα πόδια της. Της έδωσε ώθηση να αναπτυχθεί. Αυτή μπορεί και πάλι να την βοηθήσει να ορθοποδήσει με αξιοπρέπεια.

Στην εξαετία αυτή, ως συνδυασμός με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Δ.Σ του Ε.Ε.Α., καθιερώσαμε για πρώτη φορά προγράμματα επιμόρφωσης για επαγγελματίες χωρίς κόστος ενώ το Ε.Ε.Α. άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό συμμετέχοντας στα Ευρωπαϊκά δίκτυα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας προωθώντας τα συμφέροντα των Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην προσπάθεια αυτή μαζί με τον φίλο και συνεργάτη Παναγιώτη Παντελή, είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε όλα αυτά τα χρόνια ως φορολογικοί σύμβουλοι του Ε.Ε.Α. Οι παρεμβάσεις μας στην πολιτεία πολλές, για την φορολογία τον ΕΦΚΑ και την γραφειοκρατία.

Αλλά η δράση μας δεν σταμάτησε εκεί, συνεχίστηκε με έρευνες και μελέτες για τα προβλήματα των επιμέρους κλάδων.

  1. Το τραπεζικό σύστημα και την ρευστότητα των επιχειρήσεων, τα capital controls, την υπερβολική χρέωση στις προμήθειες των τραπεζών για την χρήση πλαστικού χρήματος.
  2. Τα «ΚΟΚΚΙΝΑ» δάνεια των επαγγελματιών που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
  3. Τις οφειλές προς το δημόσιο, τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και την αναμενόμενη ρύθμιση των οφειλών έως 120 δόσεις.
  4. Την φορολογική και νομική στήριξη των επιχειρήσεων με εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που είχε τεθεί ως προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που ήταν η πραγματική προάσπιση των δικαιωμάτων των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών, να δώσουμε στο Επιμελητήριο μας επιτέλους «φωνή», τη δική σας «φωνή». Αυτή που για χρόνια δεν ακουγόταν πουθενά.

Καταφέραμε επίσης:

  1. Καλύτερη οργάνωση του Ε.Ε.Α. ως σημείο εξυπηρέτησης των δεκάδων χιλιάδων μελών του.

2 . Άριστη διαχείριση των πόρων του Ε.Ε.Α.

  1. Παροχή πολλαπλάσιων υπηρεσιών στα μέλη μας.
  2. Δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης προς όφελος των μελών του.

Αλλά δεν σταθήκαμε μόνο σε αυτά που ενδεικτικά αναφέρονται. Δείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο του Ε.Ε.Α. προσφέροντας χρήματα σε επαγγελματίες που είχαν πληγεί από την οικονομική κρίση αλλά και τρόφιμα, σε συνεργασία με τους δήμους, σε συμπολίτες μας που τα είχαν ανάγκη.

Πολλά καταφέραμε μένουν πολλά να παλέψουμε ακόμα..

Είμαι λοιπόν πεπεισμένος ότι το έργο που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια πρέπει να συνεχιστεί για το καλό όλων μας. Σταθήκαμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές κατευθύνσεις. Άλλωστε είναι πια πασιφανές ότι ο επαγγελματίας ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει καθημερινά τα ίδια προβλήματα όποια κομματική απόχρωση και αν έχει. Πρέπει να σταθούμε απέναντι σε όποιους έχουν επενδύσει στην εξάλειψη του μικρομεσαίου επιχειρηματία. 

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Η επένδυση τους αυτή θα αποτύχει. Με όρεξη, αποτελεσματικότητα και προγραμματισμό μπορούμε να επιλύσουμε τα κοινά μας προβλήματα να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια.

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές του Ε.Ε.Α. Στην οδό Πανεπιστημίου 44 (κτίριο Ε.Ε.Α.) από τις 09:00 έως τις 19:00.

Στις εκλογές αυτές, ο φίλος και συνεργάτης μου Παναγιώτης Παντελής, και εγώ, Ηλίας Χατζηγεωργίου, αποφασίσουμε να θέσουμε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» με σκοπό την εκλογή μας στο νέο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Θεωρούμε ότι με την βοήθεια όλων σας μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στον τομέα μας. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, σταθερές και τις γνωρίζουν οι περισσότεροι από τις δημόσιες παρεμβάσεις μας τα τελευταία χρόνια.

Η νίκη του επαγγελματία είναι ο βασικός μας στόχος.

Για τον λόγο αυτό, δεν ζητούμε μόνο την ψήφο σας.

Ζητάμε τον ανοιχτό διάλογο, τις προτάσεις σας και μετά τις εκλογές με όλους τους επαγγελματίες. Ο επαγγελματίας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Σας θέλουμε μαζί μας

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε

Με την δική σας βοήθεια θα τα φέρουμε εις πέρας

Ηλίας Χατζηγεωργίου                        Παναγιώτης Παντελής

Απολογισμός δράσης

Ακολουθείστε μας