info@toepimelitiriomas.gr   |   Social       

Φαραντούρης Δημήτρης: «Το μέλλον ανήκει στην διαμεσολάβηση»

Δημοσιεύτηκε : 03-11-2017

Φαραντούρης Δημήτρης

Με βεβαιότητα για τον ισχυρό ρόλο που θα αναλάβει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ο κ. Δ. Φαραντούρης πιστεύει στον ασφαλιστικό σύμβουλο, και θεωρεί ότι αυτός θα μπορέσει να αναπτύξει τις ασφαλίσεις που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

Επίσης διακρίνει ότι από το 2019 θα επέλθουν ισχυρές μεταβολές και συστήνει σοβαρή προετοιμασία.

Μιλώντας στο insurance-eea αναφέρει ότι η αγορά βιώνει ένα μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις επερχόμενες αλλαγές, να αντιληφθεί τι ισχύει σήμερα και να καθορίσει τις κινήσεις που θα οδηγήσουν στην επιβίωση και την ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά περιγράφει, πώς η αγορά της διαμεσολάβησης στις σημερινές συνθήκες εμφανίζει δύο πρόσωπα. Το ένα είναι αυτό της προσηλωμένης ενασχόλησης με τον κλάδο αυτοκινήτου και την αγωνία της παροχής χαμηλού ασφαλίστρου. Το άλλο πρόσωπο είναι το αναπτυξιακό της Ζωής, της Υγείας, της Σύνταξης της Επένδυσης που αποτελεί μια μεγάλη πρόσκληση.

Η πρώτη εκδοχή της ενασχόληση; με τον κλάδο αυτοκινήτου είναι καταστροφική για τους διαμεσολαβούντες και όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό θα βρεθούν αιφνίδια στο περιθώριο των εργασιών της αγοράς. Όπως εξηγεί ο διαμεσολαβητής δεν έχει να προσφέρει παρά περιορισμένες υπηρεσίες μεταξύ εταιρείας και ασφαλισμένου οπότε και δεν είναι τόσο αναγκαίος όσο παλιά.

Αντίθετα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους κλάδους Υγείας, Σύνταξης, Περιουσίας, Επενδύσεων καθώς χρειάζονται ανθρώπους να εξηγήσουν και αποτελεί μια μεγάλη πρόσκληση για την ασφαλιστική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος, μας αναφέρει πώς σήμερα δημιουργεί «χτίζει» Ζωικούς συνεργάτες - συμβούλους και τους εκπαιδεύει για το άμεσο μέλλον. Γι΄αυτό συμπληρώνει και προσφάτως δημιούργησε νέα γραφεία υψηλής υποδομής και τεχνολογίας στην Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος του Ν.Ψυχικού τα οποία έχουν μεγάλη δυναμικότητα φιλοξενίας συνεργατών.

Όπως τονίζει ο κ. Φαραντούρης το μέλλον είναι οι εταιρείες διαμεσολάβησης οπότε και μεριμνεί να δημιουργήσει μια σωστή βάση υποδοχής και στέγασης συνεργατών. Οι συνεργάτες της FARANTOURIS Insurance & Financial Advisors εκπαιδεύονται με διεθνώς εφαρμοσμένες πρακτικές, και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη εργασιών στον κλάδο Ζωής και Περιουσίας.

Κατά την άποψή του οι αλλαγές που έρχονται στην διαμεσολάβηση είναι σημαντικές και θα πρέπει ο καθένας επαγγελματίας να προχωρήσει σε κινήσεις. «Τα οργανωμένα σχήματα και οι συμμαχίες» αποτελούν μια καλή επιλογή για την συνέχεια και δίνουν προοπτική, τονίζει αφού εξασφαλίζουν το γνωστό σε όλους : «η ισχύς εν τη ενώσει».

Εξάλλου και το μότο της εταιρείας του είναι : «Έλα Μαζί μας», μια παρότρυνση που όπως εξηγεί ο κ. Φαραντούρης διασφαλίσει μέλλον σε διαμεσολαβούντες καθώς « μπορούν να έλθουν να συνεργαστούμε και να κρατήσουν την ανεξαρτησία τους, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να αποκτήσουν εργαλεία και υποδομές που η εταιρία διαθέτει και προσφέρει».

Ακόμα, τονίζει αναφορικά με το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ότι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αναγνωρίσιμο, έχει προοπτικές, είναι προσοδοφόρο και αποτελεί σημαντική επαγγελματική πρόσκληση για σταδιοδρομία. Ωστόσο στην Ελλάδα το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί από τις επιλογές της πολιτείας , πνίγει τους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κινδυνεύει με συρρίκνωση.

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι ένα μοναδικό Επάγγελμα το οποίο απαιτεί αγάπη για τον συνάνθρωπο , φαντασία και δημιουργία στις προτάσεις προς αυτόν και μεγάλη ικανοποίηση όταν έρχεται η στιγμή που ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη μέσω της αποζημίωσης .

Απολογισμός δράσης

Ακολουθείστε μας