info@toepimelitiriomas.gr   |   Social       

Υποψήφιοι

Καλούδης Κωνσταντίνος

Καλούδης Κωνσταντίνος

ΓυμναστήριοΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και κατοικεί στη Ηλιούπολη. Είναι παντρεμένος από το 2007 με την Δασκάλα Μπαλέτου / Χορογράφο Ευαγγελία ΑΡΓΥΡΟΥ και έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον τετράχρονο Μάριο Άγγελο.

Το 1980 γίνεται η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό οπότε και ξεκινά να προπονείται παράλληλα στον Γ.Σ. ¨ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ¨ (τμήμα ποδοσφαίρου) & στον Α.Σ. ¨ΑΣΠΙΣ¨ Ηλιούπολης στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

Στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής γνώρισε αρκετές διακρίσεις με τις ομάδες που αγωνίστηκε, όπου με χρονολογική σειρά είναι: Γ.Σ. ¨ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ¨, Α.Ο. ¨ΥΜΗΤΤΟΣ¨, ¨ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ¨ Α.Ο, Α.Π.Ο. ¨ΦΩΣΤΗΡΑΣ¨ Ταύρου, Α.Ο. ¨ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ¨ Γλυφάδας, Α.Ο. ¨ΔΙΑΝΑ¨ Ηλιούπολης, όπου και κλείνει την καριέρα του το 1997. Προσωπική του μεγάλη στιγμή, λογίζεται η πρόσκληση του στα κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας Νέων το1986.

Όμως, το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ  τον κερδίζει ολοκληρωτικά, υπηρετώντας το μέχρι σήμερα από διάφορες θέσεις. Σαν αθλητής ανακηρύσσεται το 1984, '85, '86 πρωταθλητής Ελλάδος (κατηγορίες Εφήβων) και δικαίως καλείται στο κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας Εφήβων επίσης το 1986.

Το 1987 εισέρχεται στο ¨σώμα¨ Διαιτησίας του εν λόγω αθλήματος υπηρετώντας την από διάφορες θέσεις, όπως αυτή του Μάχιμου Διαιτητή, του Υπευθύνου Διαιτησίας Αγώνων, του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.).

Το 1991, σε ηλικία μόλις 23 ετών, αποκτά δίπλωμα 3ης κλάσης Διεθνή Διαιτητή, διανύοντας έως σήμερα μία αξιοζήλευτη πορεία, γεμάτη διακρίσεις διαιτητεύοντας σε δεκάδες Διεθνείς Συναντήσεις, Ευρωπαϊκά & Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Σταθμός στη καριέρα του, η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σύδνεϋ 2000, όπου το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ κάνει τη πρώτη του εμφάνιση σαν Επίσημο Αγώνισμα και δικαίως χαρακτηρίζεται για το άθλημα ως ¨Χρυσή Ολυμπιάδα¨.  Σε αυτούς τους αγώνες λαμβάνει διάκριση από τη WTF ως ¨Καλύτερος Διαιτητής¨. Αποτέλεσμα της επιβράβευσης αυτής είναι η απευθείας προαγωγή του σε 1ης κλάσης Διεθνή Διαιτητή WTF.

Το 2008, μετά από παρακολούθηση και επιτυχείς εξετάσεις σε Διεθνές Σεμινάριο αποκτά δίπλωμα 3ης κλάσης Διεθνή Διαιτητή για Τεχνικά Πρωταθλήματα (Πούμσε), όπου με την απόκτηση και του πτυχίου αυτού δικαίως κατατάσσετε, σε παγκόσμιο επίπεδο, στους ¨πιστοποιημένους¨ εκείνους ανθρώπους του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ όπου η γνώση τους καλύπτει όλο το φάσμα του εξαιρετικού από πάσης φύσεως Ολυμπιακού Αγωνίσματος.

Το 2009 δε, καλείται ως Κριτής Αγώνων στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πούμσε, που διεξήχθη στο Κάιρο, όπου ανακηρύσσεται από την WTF ως ¨Καλύτερος Κριτής¨ και στο τέλος των αγώνων βραβεύεται.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρείται η αναγνώριση της 20ου προσφοράς του σε Διεθνές Επίπεδο (1991-2011), όπου στα πλαίσια λοιπόν, εκδήλωσης για τον εορτασμό ¨50 Χρόνων Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδος – Κορέας (1961 – 2011)¨, μεταξύ άλλων γεγονότων, πραγματοποιείται και η βράβευση του από τη WTF  για το λόγο αυτό.

Ανέλπιστη και ταυτόχρονα σημαντική στιγμή ήταν η βράβευση του ως ¨Καλύτερος Διαιτητής¨ Αγώνων (ανάμεσα σε 65 συμμετέχοντες Διεθνείς Διαιτητές) του World TAEKWONDO Presidents Cup, που διεξήχθη στις 27-30 Απριλίου 2017 στην Αθήνα.

Αθλητική Συνεισφορά

Παράλληλα με την προσωπική του καριέρα, το 1989, ιδρύει (μαζί με άλλους) τον Α.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ¨ΘΡΙΑΜΒΟΣ¨ με στόχο τη καλλιέργεια και διάδοση των  Ολυμπιακών Αθλημάτων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και Ρυθμικής Γυμναστικής, καθώς & της Αεροβικής Γυμναστικής.

Έχει υπηρετήσει το Σύλλογο τόσο από θέση Προπονητή, όσο και Προέδρου κατακτώντας μεγάλες επιτυχίες με αποτέλεσμα ο ¨ΘΡΙΑΜΒΟΣ¨ να συγκαταλέγετε στους ενεργούς και με παραγωγικό έργο Συλλόγους στην Ελλάδα.

Αξιοπρόσεκτο  γεγονός ότι το Σωματείο τροφοδοτεί με αθλητές τις Εθνικές Ομάδες, διαχρονικά από το 2004 έως σήμερα, κατακτώντας μάλιστα σημαντικές διακρίσεις.

Τα τελευταία χρόνια η ¨θέση¨ του στο Σύλλογο είναι εκείνη του Υπευθύνου Λειτουργίας & Επικοινωνίας, μεριμνώντας τόσο για την οργάνωση και λειτουργία όλων των τμημάτων, καθώς επίσης και διεκπεραίωσης όλων των επαφών με τους κοινωνικούς φορείς (Γ.Γ.Α , Ομοσπονδίες, Δήμους, κ.α.).

Η επιχείρηση του

Από το το 1990 στην Ηλιούπολη – Αττικής, αδιάλειπτα, διατηρεί γυμναστήριο, με την επωνυμία  ¨K Sports Club¨ (KSC).

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα Κέντρα Παροχής Άθλησης, όπου προτείνεται στα μέλη να ασκηθούν μέσω ενεργητικής φύσεως γυμναστική με ταυτόχρονη εκμάθηση κάποιου αθλήματος, όπως ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, Ρυθμικής, Αεροβικής Γυμναστικής, Μπαλέτου ή ακόμα παρακολουθώντας Πιλάτες και Δυναμικά Προγράμματα.

Συνοψίζοντας σε τίτλους το βιογραφικό του στο χώρο του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ είναι:

  1. Κάτοχος 7ου DAN WTF & ΕΛ.Ο.Τ.,
  2. Προπονητής Β΄ Κατηγορίας / Γ.Γ.Α,
  3. 1η Κλάση Διεθνής Διαιτητής Αγώνων / W.T.F,
  4. 3η Κλάση Διεθνής Διαιτητής Πούμσε / W.T.F,
  5. Πρόεδρος Επιτροπής Εποπτείας & Αξιολόγησης Διαιτησίας / Ε.ΤΑ.Ν.Ε
  6. τ. Πρόεδρος Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας / ΕΛ.Ο.Τ,
  7. τ. Πρόεδρος Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας / Ε.ΤΑ.Ν.Ε,
  8.  Κατηγ. Εθνικός Διαιτητής αγώνων επαφής και πούμσε / ΕΛ.Ο.Τ,
  9. Διαιτητής Ολυμπιακών Αγώνων - Σύδνεϋ 2000 / Αυστραλίας,
  10. Πρωταθλητής Ελλάδος 1984΄85΄86 κατηγορίες Εφήβων / ΕΛ.Ο.Τ.  

Κοινωνική Συμμετοχή & Προσφορά

Το 2010 και το 2014, σε δύο συνεχόμενες Δημοτικές Εκλογικές Αναμετρήσεις, καταφέρνει την εκλογή του ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης, με την παράταξη ¨Πρώτα η Ηλιούπολη¨ και επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Β.ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟ.

Ο συγκροτημένος χαρακτήρας του και η εμπιστοσύνη που ενέπνευσε το Δήμαρχο, έδωσαν την δυνατότητα να τοποθετηθεί σε αρκετές θέσεις ευθύνης (Μέλος Οικονομικής Επιτροπής, Πρόεδρος Α’βαθμιας Σχολικής Επιτροπής, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, κα)  όπου το έργο που τέλεσε ήταν αντικειμενικά στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, συνυπολογίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν και άπτονται στην λειτουργία των Δήμων.

Από το 2105 είναι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος με μέριμνα στο Πράσινο, την Απόσυρση από τους κοινόχρηστους χώρους των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τη λειτουργία του Προγράμματος Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς, αλλά και την εποπτεία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το πολυδιάστατο έργο του αρχίζει να αποδίδει και ειδικά στο τομέα διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Ηλιούπολης (επί των ημερών του) σε συνεργασία με τη ΖΕΗ, παράγει έργο ουσίας, όπου δικαίως τον κατατάσσει σήμερα στους Δήμους ΠΡΩΤΥΠΟ σε ένα τόσο σημαντικό τομέα ζωής.

Απολογισμός δράσης

Ακολουθείστε μας